Meer uitleg

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk dan even naar onderstaande punten. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik ben nog nooit naar CoderDojo geweest.

Voor alles is er een eerste keer! De dojo is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor degenen die nog nooit code hebben geschreven. De beste manier om kennis te maken is om gewoon een keer te proberen.

Wat kan ik er doen?

Je bent van harte welkom als je thuis bijvoorbeeld al games maakt en andere jongeren zoekt om samen een game te maken. Je kunt tijdens CoderDojo ook gewoon aan je eigen project werken. Je kunt een klein clubje beginnen over een speciaal onderwerp, of een les geven. Onze vrijwilligers hebben ook altijd leuke workshops die je kunt volgen. Kortom:
CoderDojo is een plek waar je samen plezier maakt met het schrijven van computercode.

Kan ik zomaar naar CoderDojo komen?

Je hoeft je alleen maar aan te melden via Eventbrite.. We werken met inschrijvingen zo dat we weten  hoeveel kinderen er komen.

Voor welke leeftijd is CoderDojo?

De maximum leeftijd die wij hanteren is 17 jaar. Voor de minimumleeftijd adviseren wij 8 jaar. Jonger kan wel, maar dan moet er wel begeleiding bij zijn.

Wat doen kinderen bij CoderDojo?

Bij CoderDojo zijn we altijd bezig met techniek of ontwikkeling van competenties die nodig zijn in het beroepsveld. Daarnaast worden kinderen ook “mediawijs” gemaakt waardoor ze leren omgaan met internet en techniek. Wij stimuleren onderzoekend en exploratief gedrag en sporen alle kinderen aan om hun interesses te volgen en elkaar nieuwe dingen te leren.

Is CoderDojo geschikt voor mijn kind?

Wij verwelkomen iedereen! Echter merken wij dat vooral kinderen die interesse hebben in techniek blijven hangen en het naar hun zin hebben.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Voor elke dojo moet afzonderlijk geregistreerd worden. Dit doen wij via Eventbrite.

Wat moet ik meenemen naar de dojo?

CODA Experiencelab heeft ontzettend veel in huis. Dat is het bijzondere van deze CoderDojo. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Wel is het fijn als je een eigen laptop hebt.