Zaterdag 8 mei

Remixen


Als je iets moois wilt maken, leer je ‘anders.’ Kunstenaars die schilderen en beeldhouwen kennen we allemaal, maar wist je dat er ook kunstenaars zijn die coderen? En dit gebeurt al sinds best wel lang geleden!
Ontdek bijvoorbeeld het werk van Saskia Freeke uit Amsterdam! Zij maakt al 6 jaar lang elke dag een nieuw kunstwerk. Leuk om eens te kijken wat ze maakt.


Omdat je bij computerkunst gelijk kunt zien wat je programmeert kun je veel leren van anderen. Je pakt de code van een kunstwerk en verandert die tot je iets heel anders krijgt. Dit noem je ‘remixen.’ We bekijken daarvoor ter inspiratie een kunstwerk van de site van Joachim Wedekind, die de verloren code van kunstwerken uit de geschiedenis opnieuw heeft geprogrammeerd.


De code opent in Snap! – dit lijkt veel op Scratch. Jullie uitdaging is namelijk om getallen te veranderen in de code, en blokjes toe te voegen totdat je iets nieuws krijgt dat je zelf wel aan de muur wil hangen. Via de instellingen in het menu van Snap! kun je de taal naar Nederlands veranderen. Het hokje ‘log pen als vector’ moet je daar aanvinken. Als je met de rechtermuisknop op je tekening gaat staan kun je deze exporteren als SVG.
Je kunt je eindresultaat (een SVG) met je naam en telefoonnummer mailen naar m.meijer@coda-apeldoorn.nl. Inzenden kan tot 22 mei 2021. Een jury beoordeelt de inzendingen op het gebruik van code en het beeldende eindresultaat. De maker van de winnende inzending krijgt het ontwerp gegraveerd in hout. Mooi om aan de wand te hangen!

Hier vind je de CODE met alle instructies.


Veel codeerplezier allemaal!

Ps: programmeren kan altijd! CoderDojo Nederland heeft leuke online lessen. Of kijk eens bij de kopgroep.

Ottobot.

Heb je een CoderDojo Ottobot en wil je even wat hulp erbij? Mail maar even naar Marco, dan kan hij kijken of Jeroen of John beschikbaar zijn voor een hulpsessie.

CoderDojo Apeldoorn is elke tweede zaterdag van de maand.