Over Ons

CoderDojo Apeldoorn is een initiatief van CODA Apeldoorn (www.coda-apeldoorn.nl)

Zie, hoor, beleef en ontdek in CODA

In CODA beleeft u bijzondere verhalen. Met een bibliotheek, museum en archief onder één dak is elk verhaal een kruisbestuiving tussen literatuur, kunst en geschiedenis. Met levendige en interactieve presentaties aan de hand van authentieke voorwerpen vertellen, bewaren en tonen we verhalen over en van mensen.
In ons (digitale)cultuurhuis wordt u gastvrij ontvangen en geprikkeld om uw ervaringen met elkaar en met ons te delen. Zo komen verhalen in CODA tot stand en tot leven in samenwerking met u. Door die samenwerking ontwikkelen we voor een groot en breed publiek een programma dat voor iedere bezoeker hoogwaardig en tegelijk laagdrempelig moet zijn.

CODA FabLab

De CoderDojo heeft plaats in CODA FabLab, de ideale leeromgeving waar creativiteit en techniek samenkomen. Het is een moderne werkplaats waar iedereen met behulp van de nieuwste technieken zoals 3D printen en lasersnijden zijn (of haar) ideeën kan uitwerken. De kracht van CODA FabLab zit niet alleen in moderne techniek, maar vooral in samenwerken en het delen van kennis. CODA FabLab maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van ruim 600 FabLabs waarvan er ruim 55 in Nederland gevestigd zijn.

(Leden van de HCC (Hobby Computer Club) bieden vrijwillige begeleiding tijdens diverse activiteiten in CODA FabLab. Deze club heeft diverse interessegroepen voorbeelden hiervan zijn onder andere 3D printing, Raspberry Pi en Robotica.)